vrijdag, 5. juli 2013 - 22:03 Update: 03-07-2014 0:55

NMBS krijgt gestorte bankgaranties van 37 miljoen euro terug

foto van Fyra | NS
Foto: NS
Brussel

De Rechtbank Milaan heeft vrijdag het door AnsaldoBreda eerder gevraagde betalingsverbod voor ING Milaan, betreffende de door NMBS betaalde voorschotten voor de V250-treinstellen, alsnog afgewezen.

'Dit ligt in de zelfde lijn als de uitspraak van afgelopen woensdag hieromtrent door de Rechtbank Utrecht. NMBS is tevreden over het resultaat en zal verdere juridische stappen ondernemen om een compensatie te kunnen claimen van AnsaldoBreda voor alle geleden schade', meldt NMBS vrijdag.

37 miljoen euro teruggestort door ING
Afgelopen woensdag besliste de Rechtbank Utrecht in kort geding dat NMBS haar reeds betaalde voorschotten voor de V250-treinstellen terugbetaald krijgt. Dit ten bedrage van ruim 37 miljoen euro, gedekt door bankgaranties.

In een tweede vonnis besliste de Rechtbank Utrecht de andere vragen van AnsaldoBreda af te wijzen. Dit over het aanstellen van een gerechtelijk deskundige, het overmaken van de rapporten en het verzoek tot standstillperiode.

Ook de Rechtbank Milaan heeft vandaag het door AnsaldoBreda eerder gevraagde betalingsverbod voor ING Milaan, betreffende de door NMBS betaalde voorschotten voor de V250-treinstellen, alsnog afgewezen.

NMBS is tevreden over het resultaat. CEO Marc Descheemaecker: "Zoals eerder al gesteld, lijkt het me logisch dat de geleverde bankgaranties worden gelicht. Dit werd vandaag voor de tweede maal ook bevestigd door de gerechtelijke instanties".

 

 

Categorie:
Tag(s):