maandag, 10. juni 2013 - 19:45 Update: 03-07-2014 0:56

Nog een derde examendief aangehouden

foto van examen | fbf
Foto: fbf
Rotterdam

De politie van Rotterdam heeft maandagmiddag een 18-jarige Rotterdammer aangehouden. De jongen wordt er van verdacht betrokken te zijn bij het ontvreemden van examens van een Rotterdamse middelbare school.

Naar aanleiding van aangetroffen sporen is de politie de jongen op het spoor gekomen. De aangehouden jongen is een leerling van de school. Hij deed onlangs eindexamen HAVO.

Afgelopen vrijdag en zaterdag hebben eindexamenleerlingen vrijwillig hun vingerafdrukken afgestaan en een vragenlijst ingevuld. Ook de aangehouden jongen stond vrijwillig zijn vingerafdrukken af, welke herleidbaar waren naar aangetroffen sporen in het onderzoek.

Afgelopen zaterdag en zondag werden ook al twee mensen aangehouden die er van verdacht worden in mei uit een school in Rotterdam meerdere examens voor het VWO, de Havo en het VMBO te hebben gestolen. De twee, een meisje en jongen van 18 jaar en 19 jaar oud en afkomstig uit Rotterdam en Maassluis, zijn leerlingen van de school. Ze worden dinsdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

De politie is onder leiding van een officier van justitie bezig met een groot onderzoek nadat eind mei bekend werd dat het VWO-examen Frans via internet werd verspreid. Al vrij snel werd duidelijk dat het examen ontvreemd was op een school in Rotterdam. Zowel het College voor Examens als de school deden aangifte van diefstal. De politie onderzoekt zowel de diefstal als de eventuele verspreiding van de examens. Omwille van het onderzoek kan nog niet bekend worden gemaakt om welke examens het gaat.

De politie zet het onderzoek voort. De – voorlopige – resultaten van het onderzoek zijn door het Openbaar Ministerie aan de Onderwijsinspectie bekendgemaakt.

 

Provincie:
Tag(s):