dinsdag, 9. juli 2013 - 15:26 Update: 03-07-2014 0:55

Nog steeds minimaal bewustzijn Friso, prins terug in Den Haag

Foto van Prins Friso | RVD
Foto: RVD
Den Haag

Prins Friso, die na zijn skiongeval in het Oostenrijkse Lech nog steeds een 'minimaal bewustzijn' heeft, is dinsdag overgebracht naar Nederland. Dit maakte de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) dinsdag bekend.

Volgens de RVD is verdere behandeling in een ziekenhuis echter niet noodzakelijk meer. Daarom zullen lange termijn mogelijkheden voor zijn verzorging in Nederland of in het Verenigd Koninkrijk worden bekeken. In de komende maanden worden alle opties hiervoor in overleg met deskundigen onderzocht.                       

Deze zomer zal Prins Friso met zijn gezin doorbrengen op Paleis Huis ten Bosch, waar een medisch team onder leiding van Prof. Jan van Gijn en Dr. Michael Kuiper hem zal verzorgen. Hij is daar vandaag aangekomen.

Skiongeval
Prins Friso ging op 17 februari 2012 skieen in Lech. Hier werd hij bedolven onder een lawine en werd na een zoektocht gevonden. De prins werd lange tijd gereanimeerd en werd opgenomen in een ziekenhuis in Innsbruck. Enige tijd later is de prins naar het Wellington Ziekenhuis in zijn woonplaats Londen gebracht. 

 

Provincie: