vrijdag, 27. september 2013 - 16:33 Update: 03-07-2014 0:51

NS en NMBS komen met alternatief voor Fyra

Foto van trein op station | Archief EHF
Foto: Archief EHF

“Wij leggen vandaag, samen met onze Belgische collega’s, een goed doordacht herstelplan neer, maar toch past ons bescheidenheid. Want wij realiseren ons terdege dat wij de reiziger tussen Nederland en België de afgelopen periode moesten teleurstellen door het uitvallen van de V250”, zegt Merel van Vroonhoven, directeur NS vrijdag.

Meer keuze voor de reiziger en meer steden die met elkaar worden verbonden. Een geïntegreerde combinatie van hogesnelheidstreinen en intercity’s. Dit is de kern van het plan waarmee NS en NMBS de spoorverbinding tussen Nederland en België volwaardig gaan herstellen en uitbreiden.

Een acceptabele oplossing, dat is het oordeel van het kabinet over de treinverbindingen tussen Nederland en België die de Fyra V250-trein moeten vervangen. 

Reizigers krijgen de keuze uit hogesnelheidstreinen, intercity's en stoptreinen die Nederland en België verbinden.Tussen Amsterdam, Brussel, Parijs, Lille en Londen gaan hogesnelheidstreinen rijden.

Uit de toetsingen blijkt dat het voorgestelde alternatief van NS en NMBS voldoet aan de eisen van het kabinet. Op basis van de juridische toets concludeert het kabinet bovendien dat er in dit voorstel geen sprake is van staatssteun. 

 
Provincie: