maandag, 3. juni 2013 - 7:57 Update: 03-07-2014 0:57

NS wil ook niet verder met Fyra

foto van Fyra | NS
Foto: NS
Utrecht

De NS stopt met de Fyra. Dat meldt De Telegraaf vanochtend op basis van bronnen bij de spoorwegen en ministeries.

Volgens de krant is het besluit al enige tijd geleden begonnen. Financiën wil naar verluidt wachten tot half juni om gelijk met een gewijzigd plan te komen ter vervanging van de problematische hogesnelheidstrein. De NS is volgens de krant ongeveer 600 miljoen kwijt aan nieuwe hogesnelheidstreinen.

Topman NS stapt op

De NS maakt vanochtend tevens bekend dat Bert Meerstadt stopt als NS-topman. Zijn opvolger is Timo Huges die op dit moment nog directievoorzitter is van Koninklijke Bloemenveiling FloraHolland en van 2006 tot 2008 was hij algemeen directeur van Coöperatie Bloemenveiling Aalsmeer. Hij startte zijn loopbaan na zijn studie Bedrijfskunde in Groningen bij Koninklijke Frans Maas Groep waar hij tussen 1992 en 2006 diverse functies bekleedde, laatstelijk als lid van de groepsraad.

De Fyra-treinen kampen al geruime tijd met aanhoudende technische problemen en zijn enkele maanden terug uit de dienstregeling gehaald. Vrijdag maakte de Belgische spoorwegen (NMBS) bekend te stoppen met de Fyra, omdat de treinen onveilig zijn. Nu lijkt ook de NS voorgoed uit de Fyra te stappen.
 

Provincie:
Tag(s):