woensdag, 5. juni 2013 - 8:52 Update: 03-07-2014 0:57

Nu met bos bloemen en doos bonbons naar Van Gaal

Foto van Louis van Gaal | Archief EHF
Foto: Archief EHF

(ElfVoetbal)Afgelopen vrijdag maakte bondscoach Louis van Gaal bekend na het WK van 2014 te willen opstappen bij het Nederlands elftal. Een uitspraak die directeur Bert van Oostveen van de KNVB niet verrast of verbaasd.

"Het zat er al een tijdje aan te komen. In kleine kring was het bekend en hij heeft natuurlijk ook gewoon een contract voor twee jaar", aldus de directeur betaald voetbal van de KNVB tegenover De Telegraaf. Hij heeft er geen problemen mee heeft dat Van Gaal al zo snel zijn afscheid aankondigt.

"Ik vind het prima dat hij het nu heeft gezegd. Dan is het ook duidelijk." Of Van Oostveen wellicht een poging gaat doen om de keuzeheer toch over te halen voor een langer verblijf, deed hij af met een ontboezeming. "De vorige keer ben ik met een bos bloemen langs Truus van Gaal gegaan, misschien moet ik nu maar met een bos bloemen én een doos bonbons gaan."

Ronald Koeman, die nog tot volgend jaar zomer vastligt als trainer van Feyenoord, geldt voor de buitenwereld als gedoodverfde opvolger van Van Gaal. Van Oostveen wil nog niet ingaan op zijn kandidatuur. "Ik ga op dit moment nog helemaal niet nadenken over een bondscoach", vervolgde hij tegenover de wakkere ochtendkrant.

"De eerste focus ligt nu op het eindtoernooi van Jong Oranje (morgen, donderdag, eerste wedstrijd in Israël, red.) en de kwalificatie van het A-elftal. In het najaar is het vroeg genoeg om na te denken wat een goede vervanger van Van Gaal zou zijn."

Categorie:
Tag(s):