woensdag, 25. september 2013 - 17:53 Update: 03-07-2014 0:51

Oad failliet, zeker 7000 reizigers gestrand

Foto van site Oad | Oad
Foto: Oad
Holten

De Oad-Groep uit Holten is failliet. De rechtbank Overijssel sprak woensdagmiddag het faillissement uit van 20 bv's van de reisorganisatie.

‘Helaas hebben wij vandaag moeten besluiten zelf het faillissement van de Oad Groep aan te vragen. Een verschrikkelijk moeilijke beslissing, maar helaas restte ons geen andere mogelijkheid’, laat Oad op haar website weten.

Nieuwe boekingen Oad Reizen:
Er kunnen tot nader order wel nieuwe boekingen worden aangenomen. De aanbetalingen die vanaf NU worden gedaan, zullen door de curator, als de reis niet wordt uitgevoerd, worden terugbetaald. 

Voor wat betreft eventuele wijzigingen en annuleringen welke niet gedekt zijn door de annuleringsverzekering wijzen wij u erop, dat SGR hier een belangrijke stem in heeft, omdat zij op basis van de garantiebepalingen kunnen bepalen of en in hoeverre terugbetaling danwel voortzetting van de reis op hun kosten plaatsvindt.

Voor betalingen die eerder hebben plaatsgevonden, geldt dit niet. Hoe hier verder mee om moet worden gegaan, dient nog nader te worden afgestemd met het SGR.

Volgens de NOS zijn er momenteel 7000 personen in het buitenland via één van de reisorganisaties van Oad. Hoe deze reizigers weer thuis komen is nog niet bekend. De curator is met de SGR aan het bekijken hoe deze mensen geholpen kunnen worden. Bestaande boekingen Oad Reizen:
Voor klanten die reeds een reis bij ons geboekt hebben, of op dit moment met ons op reis zijn, heeft dit een grote impact. Welke consequenties dit precies voor u heeft, kunnen wij op dit moment nog niet melden. We hebben vandaag het SGR geïnformeerd over de situatie en samen met hen en de curator zoeken we naar een zo goed mogelijke oplossing en communicatie naar alle betrokkenen.

De bv’s die onder het faillissement van de Oad vallen zijn :
1.Oad Groep B.V.
2.Oad B.V.
3.Oad Busbedrijf B.V.
4.Oad Touringcar Bedrijf B.V.
5.Oad Streekvervoer B.V.
6.Oad Reizen Participaties B.V.
7.Oad Reizen B.V.
8.Oad Vliegreizen B.V.
9.Vakanties Online B.V.
10.Oad Participaties B.V.
11.Nepal Reizen B.V.
12.Oad Services B.V.
13.Oad Hotels B.V.
14.Globe Reisbureau B.V.
15.Globe Reisbureau, participaties en franchise B.V.
16.Brooks Reisburo B.V.
17.Oad Reisorganisatie Holding B.V.
18.Globe Holding B.V.
19.Volvere G XIX
20.Volvere G XX