dinsdag, 23. april 2013 - 9:15 Update: 03-07-2014 0:59

Ochtendspits dinsdag gekwalificeerd als zwaar

foto van file | fbf
Foto: fbf
Utrecht

De dinsdagochtendspits is volgens de VID uitgelopen op een puinhoop.

De ochtendspits van dinsdag is uitgekomen in de categorie 'zwaar'. Diverse incidenten zorgen vooral in het zuidelijke deel van het land voor extra lange files.

Zuid Holland A12
De ellende begon even na 07:00 uur op de rijbaan van de A12 van Utrecht naar Den Haag. Daar verloor een vrachtauto een grote lading piepschuim. Het zouden gaan om 500 vierkante meter piepschuim in platen van een meter bij een meter. Veel van het piepschuim is door het verkeer al flink kapot gereden. Tussen Bodegraven en Gouda staat een file van 4 kilometer. Het piepschuim zal opgeruimd moeten worden. Het is nog onduidelijk of daar rijstroken voor afgesloten moeten worden.


Zuid Holland A15
Verder viel op de A15 van Rozenburg naar Ridderkerk een boorkop van 10 ton t.b.v. grondwerkzaamheden van een vrachtwagen op de rijbaan. De rechterrijstrook werd afgesloten tussen Charlois en het knooppunt Vaanplein. Ook daar kwamen weggebruikers in een forse file terecht. Hoe de boorkop op de rijbaan terecht is gekomen is nog onbekend.


Brabant A59

Vanmorgen vroeg was vanaf de A59 Oss - Zonzeel op het knooppunt Zonzeel al de verbindingsweg naar de A16 richting Breda afgesloten. Dit leverde niet zo heel veel file op omdat de vrachtwagen met wijn die gekanteld was eerder geborgen was dan gedacht.

Noord-Holland A7
Ook in de regio Amsterdam stonden lange files op zowel de A7 (14 kilometer) als op de A9 (15 kilometer). In totaal heeft er op het drukste moment bijna 400 kilometer file op de snelwegen gestaan.

Overig
Door ongevallen en regen stond er rond half negen meer dan 300 kilometer file, ruim twee keer zoveel als normaal op dinsdagochtend.
 

Provincie:
Tag(s):