zaterdag, 21. december 2013 - 22:09 Update: 03-07-2014 0:46

Oldtimer maatregel leidt tot run op ombouw naar vervuilende benzine

foto van auto met gastank | fbf
Foto: fbf archief
Den Haag

Oldtimerbezitters maken op dit moment overuren om hun trouwe hobbyauto op schone LPG voor 1 januari terug te bouwen naar milieubelastende benzine.

Vanaf 1 januari mogen voertuigen van 25 jaar alleen nog een wegenbelastingvoordeeltje halen wanneer voertuigen niet op LPG of diesel rijden. Men betaalt dan een kwarttarief.

RDW kan aanvragen omkeuring niet aan

Door deze absurde maatregel, die juist het milieu meer gaat belasten, kan de RDW het aantal aanvragen voor om keuring momenteel niet verwerken, dus lopen de wachten in het nieuwe jaar flink op.

Voor de meeste dieselrijders is het einde hobby omdat het in veel gevallen gaat om zware auto's die financieel als bijauto onbetaalbaar zijn geworden. Deze meeste auto's zijn en zullen op export gaan naar Belgie, Duitsland of Polen waar Brusselse wetten worden nageleefd.

Het kabinet rekende zich met deze wetswijzeging rijk, maar lijkt bedrogen uit te komen. Zo zijn inmiddels al veel autohandelaren en garagebedrijven om zeep geholpen en er zullen er mogelijk nog velen volgen in het begin van 2014. 

'Strijd niet gestreden'

Stichting Autobelangen is woensdagochtend een actie gestart om de Staat voor de rechter te dagen als het gaat om de afschaffing van de regeling tot vrijstelling MRB voor oldtimers. Volgens Wouter van Embden van Autobelangen is de gehele maatregel berust op foutieve informatie en zijn grote groepen mensen hierdoor zwaar gedupeerd. De stichting roept haar achterban op om eind januari een procedure te kunnen gaan starten.

Grote inzamelingsactie

Na verwachting zullen honderden liefhebbers en bezitters van oldtimers zich zondag 22 december massaal in Amsterdam laten zien om zo de belangenvereniging Stichting Autobelangen te steunen in haar gerechtelijke strijdt tegen de Staat. Klik hier voor volledig artikel.

Categorie: