woensdag, 2. oktober 2013 - 22:25 Update: 03-07-2014 0:51

Oldtimerclub FEHAC breekt gemaakte afspraken met Weekers

foto van oldtimer | fbf
Foto: fbf archief
Bunnik

Het FEHAC (Federatie Historische Automobiel- en Motorfietsclubs) komt terug op haar voor de zomer gemaakte afspraak met het ministerie van Financiën.

Als het aan minister Weekers ligt, gaat het overgrote deel van klassieke voertuigen op 1 januari 2014 wegenbelasting betalen tot grote woede van menig bezitter. Dit voorjaar stemde ook de FEHAC 'onder protest in' met het MRB-akkoord. De hoofdlijnen van het akkoord staan nog steeds recht overeind, maar er is wel ‘groot onderhoud’, aldus woordvoerder Bert Pronk voorzitter van het FEHAC.

'Diesel en LPG te hard gepakt'

Dat het FEHAC opnieuw om de tafel wil, houdt verband met het zojuist gepresenteerde rapport van Stichting Autobelangen. Deze club toonde aan dat de cijfers waar Weekers over beschikt niet kloppen. Daarnaast komt men ook op voor de liefhebbers die rijden in een diesel of LPG. Ook FEHAC is inmiddels van mening dat ook deze groep moet worden ontzien, aldus Pronk.

Het zeer recent door de Stichting Autobelangen gepresenteerde rapport zet de feiten, zowel de reeds bekende, als een aantal nieuwe feiten, overzichtelijk op de rij. De FEHAC heeft hier vooraf kennis van kunnen nemen en is van mening dat dit rapport ruim voldoende aanleiding is om samen met de alliantie in een goed gesprek met het Ministerie van Financiën de materie opnieuw tegen het licht te houden.

Categorie:
Tag(s):