woensdag, 2. oktober 2013 - 0:16 Update: 03-07-2014 0:51

Oldtimerkwestie is vuurwerk in de Kamer

foto van oldtimer | fbf
Foto: fbf
Den Haag

Staatssecretaris Weekers van Financiën heeft TNO de opdracht gegeven de juiste cijfers boven water te halen betreffende de in- en export van oldtimers.

Weekers heeft de Tweede Kamer afgelopen voorjaar onjuist en onvolledig geïnformeerd rond de vrijstelling van motorrijtuigenbelasting voor oldtimers. Dat concludeert Wouter van Embden van de lobbygroep VrijstellingOldtimer die onderzoek deed in het belang van de oldtimerbezitter. Embden legde de conclusies van het onderzoek deze week voor aan PVV-Kamerlid Roland van Vliet en Pieter Omtzigt (CDA). Beiden onderstreepten de bevindingen van de lobbygroep en verweten Weekers vandaag tijdens het Kamer vragenuurtje zijn huiswerk goed te doen. Weekers zelf verschool zich achter eerder verkregen cijfers van andere autobelangenorganisaties waar hij afspraken mee heeft gemaakt.

Oldtimerbezitter scharen zich achter VrijstellingOldtimer

De meeste oldtimerbezitters en afhankelijke autobedrijven voelen zich door de belangenorganisaties, waar Weekers mee om de tafel zat, in de kou gezet en voelen zich meer en meer gesteund door VrijstellingOldtimer.

Gedwongen verkoop

Ook de redactie van BlikopNieuws wordt al geruime tijd overstelpt met boze mails van oldtimerliefhebbers. In veel van deze mails wordt duidelijk dat mega veel liefhebbers voor 1 januari 2014 noodgedwongen afstand moeten gaan doen van hun liefhebberij. Vaak gaat het om voertuigen die op diesel of LPG rijden.

Vuurwerk

Maar als het Weekers allemaal écht om het milieu zou gaan, waar het Planbureau voor de Leefomgeving de staatssecretaris over heeft gebrieft, waarom schieten we dan wel aan het eind van het jaar voor miljoenen aan vervuiling de lucht in?. U raad het al, het levert net als het stuk blik de staatskas miljarden op.

Categorie: