maandag, 21. oktober 2013 - 17:59 Update: 03-07-2014 0:50

OM eist 22 jaar cel voor doodsteken echtgenote en buurman

Foto van officier in rechtbank | Archief EHF
Foto: Archief EHF / foto ter illustratie
Best

De officier van justitie van het arrondissementsparket Oost-Brabant heeft maandag een gevangenisstraf van 22 jaar geëist tegen een 46-jarige man uit Best. Dit meldt het Openbaar Ministerie (OM) maandag.

'De man wordt ervan verdacht op 23 september 2012 zijn vrouw en een buurman te hebben vermoord', aldus het OM.

Delict 
De verdachte en zijn vrouw lagen in scheiding. De man had het hier moeilijk mee en vermoedde dat zijn vrouw een relatie had met een buurman. Op 23 september 2012 werkte hij in een cafe, maar maakte zich erg druk over een bericht dat zijn vrouw op facebook had geplaatst. Hij besloot onder werktijd naar hun woning te gaan om uitleg aan zijn vrouw te vragen. 

Daar aangekomen trof hij zijn vrouw met de buurman aan in de keuken. Er ontstond een worsteling, waarbij een messenblok omviel. Met een mes stak hij zijn vrouw en de buurman meermalen, als gevolg waarvan beiden overleden.

Moord 
Verdachte heeft zijn delicten volgens de officier van justitie met voorbedachten rade, maar niet volgens een dagen van te voren bedacht plan en na grondige voorbereiding, gepleegd. Hij heeft zich laten leiden door grote woede en frustraties. Het aangewende geweld was buitenproportioneel en verdachte had op meerdere momenten tot inkeer kunnen komen, maar dat heeft hij niet gedaan. 

De officier van justitie acht een dubbele moord met voorbedachten rade bewezen.