dinsdag, 28. mei 2013 - 17:37 Update: 03-07-2014 0:57

OM eist gevangenisstraffen tegen henneptelers

OM eist gevangenisstraffen tegen henneptelers
Foto: Archief FBF.nl
Deventer

Het Openbaar Ministerie heeft gevangenisstraffen van 6 en 3 jaar geëist tegen drie verdachten uit Deventer en Schalkhaar.

 27-jarige man uit Schalkhaar en een 44-jarige uit Deventer) worden verdacht van hennepteelt-en handel en van deelname aan een criminele organisatie.

Het onderzoek is gestart nadat bij de politie verschillende signalen binnenkwamen over een mogelijke criminele organisatie onder leiding van de 49-jarige verdachte uit Deventer. Hij zou zich bezighouden met het aanleggen van hennepkwekerijen, het kweken van hennep en de handel en export in hennep. De facilitering zou geschieden vanuit de growshop van de hoofdverdachte in Deventer.

Uit onderzoek en diverse verklaringen blijkt dat hij heeft deelgenomen aan alle activiteiten van de criminele organisatie. Hij lijkt de spil van de organisatie te zijn en degene aan wie de baten uit de hennephandel ten goede kwamen. De officier van justitie heeft 6 jaar gevangenisstraf tegen hem geëist. Daarnaast is er een ontnemingsvordering tegen hem ingediend van ruim een half miljoen euro. De behandeling hiervan is afgesplitst van de strafzaak en wordt later behandeld.

Tegen de andere twee verdachten is 3 jaar gevangenisstraf geëist. Zij hadden ook een prominente rol in de criminele organisatie.

Provincie:
Tag(s):