maandag, 18. februari 2013 - 19:16 Update: 03-07-2014 1:02

OM eist in hoger beroep celstraf voor doodslag op ongeboren kind in Enschede

OM eist in hoger beroep celstraf voor doodslag op ongeboren kind in Enschede
Foto: fbf archief
Enschede

De advocaat-generaal (OM) in Arnhem heeft vandaag in hoger beroep een gevangenisstraf van 30 maanden geëist tegen een 25-jarige vrouw. De verdachte zou op 28 juni 2007 in Enschede een hoogzwangere vrouw in haar buik hebben geschopt. Negen dagen later bleek dat het ongeboren kindje was overleden.

De verdachte en haar moeder kregen op de betreffende dag ruzie met een zwangere vrouw in een ijssalon in Enschede. Het drietal kende elkaar van vroeger. De moeder trok de zwangere vrouw aan haar haren, waarna de verdachte het slachtoffer in de buik schopte. De vrouw was op dat moment zeven maanden zwanger. Door de schop liet de placenta los en overleed de baby.

Volgens het OM is er sprake van medeplegen van doodslag op het ongeboren kind. Het overlijden van de baby en het toegepaste geweld staan in rechtstreeks verband met elkaar. "De doodsoorzaak van het overlijden van de dochter van aangeefster, de placentaloslating, kan redelijkerwijs als gevolg van het handelen van verdachte, het schoppen in de zwangere buik, aan haar worden toegerekend," aldus de advocaat-generaal op de zitting.

De rechtbank in Almelo veroordeelde de vrouw in oktober 2010 tot een gevangenisstraf van 24 maanden voor een poging tot doodslag op het ongeboren kind. De verdachte ging in hoger beroep. De moeder is inmiddels onherroepelijk veroordeeld tot een werkstraf van 80 uur.

Uitspraak (naar verwachting) op 4 maart 2013.

Provincie: