donderdag, 28. november 2013 - 16:56 Update: 03-07-2014 0:48

OM: Moeder doodde drie pasgeboren babys niet

Foto van officier in rechtbank | Archief EHF
Foto: Archief FBF.nl

De advocaat-generaal (OM) in 's-Hertogenbosch heeft donderdag in hoger beroep een voorwaardelijke gevangenisstraf van twaalf maanden geëist tegen de 44-jarige Anita C. uit Geleen. Dit meldt het Openbaar Ministerie (OM) donderdag.

Babylijkjes verstopt in tuin
Volgens het OM heeft de vrouw de babylijkjes van haar drie pasgeboren kinderen weggemaakt. In de visie van het OM kan niet bewezen worden dat de vrouw haar kinderen ook om het leven heeft gebracht.

De verdachte baarde tussen 2007 en medio 2010 drie baby's. Ze deed de kinderen in vuilniszakken en verstopte ze in haar tuin. De lichaampjes werden in augustus 2010 bij een doorzoeking gevonden.

Geen bewijs voor kindermoord/-doodslag
De nieuwe patholoog-anatoom concludeert dat in deze zaak geen uitspraken gedaan kunnen worden over de doodsoorzaak van de baby's en zodoende niet kan worden uitgesloten dat de drie baby's dood zijn geboren. 

De statisticus en de gynaecoloog rapporteren dat gelet op de specifieke omstandigheden in deze zaak de kans op drie doodgeboren kinderen weliswaar klein is, maar niet uitgesloten kan worden. 

"Dit alles maakt dat het OM niet tot een bewezenverklaring van de tenlastegelegde kindermoorden en -doodslagen kan concluderen," aldus de advocaat-generaal op de zitting.

 
Provincie: