dinsdag, 8. oktober 2013 - 21:32 Update: 03-07-2014 0:51

OM onderzoekt mogelijk andere verdachten in De zes van Breda

Foto van rechter en officier in rechtbank | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Breda

Op initiatief van het Openbaar Ministerie (OM) zal op korte termijn een opsporingsteam van de politie gelijktijdig met de behandeling van de herziening van de zaak van ‘De zes van Breda’, een opsporingsonderzoek verrichten naar de betrokkenheid van mogelijke andere verdachten. Dit heeft het OM dinsdag laten weten.

‘Juist omdat een vermoeden is ontstaan dat een of meer van de zes verdachten ten onrechte zouden kunnen zijn veroordeeld, vindt het OM het van belang dat andere scenario's en daarmee de mogelijkheid van andere betrokkenen in onderzoek te nemen en daarmee niet te wachten tot de afloop van de herzieningsbehandeling’, aldus het OM. Het voordeel is dat de resultaten van de onderzoeken die nog gaan plaatsvinden daarin kunnen worden meegenomen.

Op 4 juli 1993 kwam mevrouw Mok, de moeder van de eigenaar van het Chinees-Indisch restaurant `de Peacock' in Breda om het leven. Drie mannen en drie vrouwen werden hiervoor zowel door de rechtbank als het hof veroordeeld tot celstraffen variërend van ruim een jaar tot 10 jaar. 

 
Provincie: