dinsdag, 4. juni 2013 - 9:59 Update: 03-07-2014 0:57

OM vroeg Benno L. om langer in cel te blijven

Foto van celdeur | Archief FBF.nl
Foto: Archief EHF
Den Bosch

Omdat er nog geen woonlocatie voor de veroordeelde Benno L. is geregeld, heeft het openbaar ministerie hem gevraagd om vrijwillig wat langer in zijn cel te blijven zitten. Dit laat zijn advocaat Pieter van der Kruijs dinsdag in het Brabants Dagblad weten.

Van der Kruijs vindt het 'onbegrijpelijk' en zegt in de krant: 'Ze hebben daar vier jaar de tijd voor gehad.' Volgens de advocaat betekent die ook dat er nog geen dreigingsanalyse is gemaakt. Dat gebeurt pas als de nieuwe woonplaats van L. bekend is. De reclassering is bezig met het regelen van een huis voor L.  Verschillende media melden dat de gemeente die  reclassering op het oog heeft, heeft wel een dreigingsanalyse laten uitvoeren maar dat er nog geen besluit genomen. Benno L. zou het liefst in Duitsland gaan wonen, maar dat mag niet zolang hij nog voorwaardelijk vrij is.

De oud-zwemleraar werd in 2009 gearresteerd. Hij zat een straf uit voor het misbruiken van tientallen zwakgegaafde meisjes. Hij heeft een verbiedsverbod gekregen voor de gemeenten Den Bosch, Oss, Tilburg, Heusden, Vught, Aalburg, Haaren, Sint-Michielsgestel, Schijndel, Maasdriel en Bernheze. Dit wordt elektronisch gecontroleerd met een enkelband. Vrijdag komt hij vrij, maar dan staat hij nog 730 dagen onder toezcht van de reclassering.

Provincie: