dinsdag, 24. december 2013 - 11:31 Update: 03-07-2014 0:46

Onderzoek gestart naar mensensmokkel IJmuiden

foto van boot | fbf
Foto: fbf
IJmuiden

De Koninklijke Marechaussee (brigade Noord-Holland) heeft gisterochtend tijdens een inreiscontrole van een ferry in IJmuiden een 46-jarige vrouw uit Bielefeld(BRD) en 43-jarige man, zonder vaste woon- en verblijfplaats, aangehouden op verdenking van respectievelijk mensensmokkel en het aanbieden van niet op zijn naam gestelde documenten.

Marechaussees controleerde de inzittenden van een auto, die zojuist waren aangekomen met de ferry Newcastle-IJmuiden. Tijdens deze controle overhandigde de bestuurster en bijrijder een Duitse identiteitskaart en een Engels rijbewijs. De foto in de Duitse identiteitskaart en het rijbewijs van de bijrijder vertoonde geen gelijkenis(look-a-like) met de man die het paspoort overhandigde. De verdachte werd hiervoor aangehouden.

De bestuurster, die wel in het bezit was van geldige reisdocumenten, werd hierop aangehouden op verdenking van mensensmokkel. De Marechaussee stelt verder onderzoek in naar de vermoedelijke mensensmokkel en de identiteit van de man met de look-a-like documenten. De verdachten zijn in verzekering gesteld.