donderdag, 6. juni 2013 - 13:36 Update: 03-07-2014 0:56

Onderzoek justitie België naar Fyra

Onderzoek justitie België naar Fyra
Onderzoek justitie België naar Fyra
Brussel

Justitie in Brussel heeft een vooronderzoek gestart naar de aankoopprocedures voor de Fyra. Aanleiding voor het onderzoek is een klacht van de raad van bestuur van de Belgische spoorwegen. Dit meldt De Morgen.

De directeur van de Belgsiche spoorwegen zegt 'Ik ben blij van de AnsaldoBreda-treinen af te zijn, nadat ik er in 2003 al heel lang heb tegen gevochten.'  Hij heeft zelf op 22 februari aan Ernst & Young opdracht gegeven om het aankoopproces voor de periode van 2000 tot 2004 onder de loep te nemen. Dit rapport was eind mei klaar en heeft dit besproken met de Raad van Bestuur. Over de details van het rapport wil men van de Belgische spoorwegen niet veel kwijt. 

De constructeur van de Fyra, AnsaldoBreda laat weten "Niet technische problemen liggen aan de basis van de problemen met de treinstellen in januari, maar wel onvoorzichtig en onverantwoordelijk gebruik tijdens winterse omstandigheden.' Het Italiaanse bedrijf zegt gerechtelijke stappen te gaan ondernemen om alsnog het geld voor de treinen te krijgen. 'De Fyra is veilig', aldus AnsaldoBreda.

Categorie:
Tag(s):