woensdag, 15. mei 2013 - 21:40 Update: 03-07-2014 0:58

Onderzoek wapens en munitie in Enschede

Onderzoek wapens en munitie in Enschede
Foto: Archief FBF.nl
Enschede

Naar aanleiding van informatie over verboden wapens en/of munitie uit de Tweede Wereldoorlog startte de politie op woensdag 15 mei vanaf 10.30 uur een zoeking in een woning aan de Van der Capellenstraat. Uit voorzorg werd een gedeelte van de Van der Capellenstraat en van de
Boddenkampstraat afgezet. Ook in een woning in Rossum werd in dit kader op de Roepenbeltweg een zoeking verricht.

Bij beide zoekingen is er een hoeveelheid zware munitie uit de Tweede Wereldoorlog aangetroffen. Direct na het aantreffen hiervan heeft de politie veiligheidsmaatregelen genomen. Bij deze zoekingen en genomen maatregelen heeft de politie samengewerkt met de EOD en combat trackers van het Korps Mariniers. Een deel van de aangetroffen munitie is vanavond rond 19.15 uur in Rossum op een veilige locatie onschadelijk gemaakt. De politie heeft drie verdachten, een 53-jarige man uit Enschede, een 52-jarige man uit Rossum en een 41-jarige man uit Rossum, aangehouden. Zij worden verdacht van het overtreden van de Wet Wapens en Munitie. De zoekingen zijn voor de politie en het openbaar ministerie aanleiding voor verder onderzoek.

De politie heeft in Enschede in totaal 16 woningen aan de Van der Capellenstraat, Boddenkampstraat en de Jan Willem Racerstraat uit voorzorg ontruimd. Bewoners van de bovengenoemde adressen zijn opgevangen in het Stadskantoor van de gemeente Enschede. De gemeente Enschede heeft vanavond voor de direct betrokkenen een bewonersbijeenkomst gehouden. De bewoners in Enschede kunnen vanavond nog terugkeren naar hun woning. Wel zal de politie vannacht de locatie in Enschede bewaken, omdat het onderzoek morgen wordt voortgezet. In verband hiermee zullen de bewoners morgen weer tijdelijk hun woning moeten verlaten.

 

Provincie: