dinsdag, 27. augustus 2013 - 17:34 Update: 03-07-2014 0:53

Ook hof geeft maximale jeugdstraf voor ‘Facebookmoord’

Ook hof geeft maximale jeugdstraf voor ‘Facebookmoord’
Foto: SXC
Arnhem

Het gerechtshof Arnhem heeft in hoger beroep twee verdachten van de ‘Facebookmoord’ veroordeeld tot de maximale jeugdstraf: 24 maanden jeugddetentie en plaatsing in een inrichting voor jeugdigen (PIJ-maatregel).

Het hof acht de twee minderjarigen – net als de rechtbank in eerste aanleg - schuldig aan uitlokking van deze gruwelijke en onbegrijpelijke moord. Het 15-jarige meisje Win Sie is 14 januari 2012 in haar woning in Arnhem neergestoken door de toen 14-jarige JH.

Zij overleed vijf dagen later aan haar verwondingen. JH. is door de toen net 16 jarige P. en de 17-jarige W. benaderd om dit feit te plegen. De rechtbank in Arnhem heeft P. en W. op 12 november 2012 voor het medeplegen van uitlokking van moord dezelfde straf en maatregel opgelegd als het hof nu doet.

Tegen dit vonnis hebben zowel de verdachten als de officier van justitie hoger beroep ingesteld. De verdachten voelen zichzelf niet schuldig en het Openbaar Ministerie vindt dat de verdachten als volwassenen moeten worden gestraft.

Provincie: