donderdag, 4. juli 2013 - 12:02 Update: 03-07-2014 0:55

Opnieuw arrestaties vanwege ponypletten

Foto van mishandeling pony | Geen Stijl
Foto: fbf

Op verzoek van de dierenpolitie Noord-Holland zijn er donderdagochtend in Gelderland twee personen aangehouden op verdenking van dierenmishandeling.

Het gaat om een 57-jarige man en een 58-jarige vrouw uit Lochem. De twee worden verdacht van betrokkenheid bij het maken van een video met een Shetlandpony. De politie ontving woensdagochtend via het meldnummer 144 een melding over de video die op een internationale website stond. Op de video is te zien hoe de pony mishandeld wordt.

Aanhoudingen

De man en de vrouw hebben zichzelf gemeld bij de politie. Woensdagavond hield de politie ook nog een 57-jarige man uit Alkmaar aan. De dierenpolitie onderzoekt de betrokkenheid van de drie aangehouden verdachten bij de video. Ook wordt er gekeken naar andere video’s. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Bedreigingen

Sinds woensdag zijn meerdere mensen via internet bedreigd en beledigd die niets met deze dierenmishandeling te maken hebben. Ook hebben enkele personen van wie de identiteit door publiek op internet openbaar is gemaakt, telefonische bedreigingen ontvangen, terwijl zij niets met de zaak van doen hebben. De politie wil het publiek daarom met klem oproepen om niet zelf actie te ondernemen tegen anderen.