maandag, 27. mei 2013 - 14:36 Update: 03-07-2014 0:57

Oproep om filmpjes Waterfront

Foto van dance feest house | BON
Foto: Bon
Amsterdam

De politie heeft maandag een oproep gedaan aan de aanwezigen van dance-event The Waterfront om foto's en filmpjes van het evenement te uploaden via www.politie.nl/waterfront. Dit meldt de politie maandag.

Bij het evenement escaleerde een ruzie tussen twee mannen aan een bar in een schietincident, waarbij in de nacht van zaterdag 25 op zondag 26 mei omstreeks 01:50 uur een 26-jarige Amsterdammer om het leven kwam.

Omstreeks 01.50 uur kreeg de politie meerdere meldingen van het schietincident. Ter plaatse vond men een zwaar gewonde man aan die op de plaats van het incident overleed aan zijn verwondingen. De politie kon al snel een verdachte aanhouden.De politie heeft direct de omgeving afgezet en is begonnen met een sporenonderzoek. De 25-jarige verdachte uit Amsterdam zal gehoord worden over zijn betrokkenheid bij de schietpartij.

Op het feest was ook de Amsterdamse Gordon aanwezig. Hij stond vlak bij het incident en zegt tegenover RTL Boulevard: 'Er is voor onze ogen iemand doodgeschoten. We stonden feest te vieren en champagne te openen en de knallen waren zo hard. Er was totale chaos en paniek. Dit vergeet je nooit meer.'

Uploaden
Er waren ongeveer duizend bezoekers bij dit evenement aanwezig. Kort na het schietincident werd op basis van getuigenverklaringen in de nabijheid van de uitgaansgelegenheid aan het Kattenburgerplein een 25-jarige verdachte aangehouden. Het onderzoeksteam is dringend op zoek naar getuigen en beeldmateriaal gemaakt tijdens het feest.

Het team is geïnteresseerd in beeldmateriaal van de gehele avond, dus vanaf het moment van binnenkomen op het feest tot en met het weggaan. Hebt u meer informatie over (de toedracht van) het schietincident of hebt u foto's en/of filmps, neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

Anoniem informatie doorgeven kan ook via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Foto's en filmpjes kunt u uploaden via het tipformulier op www.politie.nl/waterfront.