dinsdag, 31. december 2013 - 9:32 Update: 03-07-2014 0:45

Opstand personeel zet directeur Roda onder druk

Foto van voetbal | Archief EHF
Foto: Archief EHF

ElfVoetbal-Marcel van den Bunder maakt geen vrienden onder zijn werknemers. De directeur van Roda JC is verder in het nauw gedreven door een opstand van het personeel.

Zijn manier van leidinggeven is debet aan de huidige situatie binnen Roda JC. Werknemers klaagden, maar kregen geen gehoor bij de raad van commissarissen. Als gevolg daarvan hebben ze nu het vertrouwen in de directeur opgezegd, melden Dagblad de Limburger en Voetbal International. Tegenover dat laatste medium geeft de voorzitter van Roda, Peter Janssen, tekst en uitleg.

"Er is een aantal medewerkers bij ons langsgekomen dat een moeizame relatie met Van den Bunder heeft of had. Als reactie hierop hebben wij onlangs met het stichtingsbestuur afgesproken dat er een onafhankelijk medewerkerstevredenheidsonderzoek moet komen. In januari zou dat moeten plaatsvinden. Men heeft ons onderzoek blijkbaar niet willen afwachten."

De medewerkers hebben zelf een steekproef gehouden. Janssen vindt dat de uitkomsten weinig voorstellen. "Daarvoor zijn mensen uit een bepaalde hoek benaderd en die kregen maar één vraag voorgelegd. Dat lijkt me geen evenwichtig onderzoek. Onze supporters lijken daar ook zo over te denken, kijk maar eens naar de reacties op internet." De voorzitter gaat ook absoluut niet mee in de ontevredenheid van de medewerkers. Sterker nog, hij is tevreden met de huidige gang van zaken. "Zowel de stichting als de rvc is van mening dat ons huidige directieteam op strategisch en beleidsmatig vlak goed bezig is. Op allerlei terreinen liggen er nu duidelijke beleidsplannen, dat heb ik in al mijn jaren bij Roda nog niet eerder zo meegemaakt. Maar goed, met die kritische geluiden zullen we ook iets moeten", besluit Janssen.

Categorie:
Tag(s):