dinsdag, 16. april 2013 - 11:05 Update: 03-07-2014 0:59

Opstelten wil 30% minder inbraken

Opstelten wil 30% minder inbraken
Foto: Archief FBF.nl
Opstelten wil 30% minder inbraken
Foto: Archief FBF.nl
Den Haag

Het aantal woninginbraken moet de komende jaren met 30 procent omlaag. In 2017 moet het aantal woninginbraken zijn teruggebracht tot 65.000.

Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie heeft afspraken gemaakt met politie, openbaar ministerie, bestuur en andere partijen om de komende jaren de aanpak van woninginbraak te verbeteren. Ook de succesvolle aanpak van straatroof, geweld en overvallen wordt onverkort doorgezet.

Bij de bestrijding van deze zogeheten high impact crimes ligt de focus op het verhogen van de pakkans, het afpakken van crimineel vermogen en een zorgvuldige bejegening van het slachtoffer. Het zijn delicten met een grote impact op het slachtoffer, diens directe omgeving en het veiligheidsgevoel in de maatschappij. Kortweg komt de aanpak neer op een gezamenlijke probleemgerichte aanpak door alle overheidsinstanties en private partijen.  De aanpak door de politie en openbaar ministerie van overvallen, straatroof en geweld werpt zijn vruchten af. In de afgelopen tijd zijn op deze high impact crimes goede resultaten geboekt. Daarom wordt de aanpak stevig voortgezet.
 

Provincie: