zondag, 22. december 2013 - 15:05 Update: 03-07-2014 0:46

Opvallend veel oldtimers te koop tijdens autospektakel Amsterdam

Amsterdam

De King Cruise meeting zondag in Amsterdam is superdruk bezocht. Volgens de organisatie hebben zeker 2500 oldtimerliefhebbers en zo'n 600 auto's het van oorsprong Amerikaanse autospektakel bezocht.

Tijdens dit treffen waren voor het eerst ook andere automerken welkom. De organisatie had hiertoe besloten nadat deze week door de Eerste Kamer een wetswijziging is aangenomen die het de belastingsdienst mogelijk maakt om alle oldtimers vanaf 1 januari weer gewoon wegenbelasting te laten betalen.

Donatie

Centraal deze dag stond een donatie. Bezoekers werd gevraagd geld te geven voor de belangenvereniging Stichting Autobelangen. Deze stichting is van plan, bij genoeg giften, een rechtszaak te starten om de gehele oldtimer maatregel te laten schrappen. Inmiddels hebben honderden zich al via de site aangemeld om deze rechtszaak te steunen. Hoeveel er vandaag is opgehaald is nog niet bekend.

Opvallend veel auto's te koop aangeboden

Opvallend was dat op het autospektakel bij de Arena veel bezoekers hun auto te koop hadden staan. Door de aangenomen uitgewerkte plan van staatssecretaris Weekers is het voor veel oldtimerbezitters het einde van hun hobby geworden aangezien de meeste auto's zwaar in het gewicht zijn en als bijauto in de MRB onbetaalbaar is geworden. 

Wordt vervolgd......

Voor diegene die zijn of haar auto te koop wil aanbieden is er sinds kort HandelZe.nl door BlikopNieuws gelanceerd. 

Categorie: