vrijdag, 7. juni 2013 - 18:20 Update: 03-07-2014 0:56

Oranje onder van Persie wint met 3-0 van Indonesië

Foto van muts oranje voetballen | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Jakarta/Indonesië

(Elfvoetbal) Het Nederlands Elftal heeft vrijdagmiddag de oefenwedstrijd tegen Indonesië met 3-0 gewonnen.

De eerste twee doelpunten werden gemaakt door Ajacied Siem de Jong. De derde goal kwam op naam van Arjen Robben. Oranje had voldoende mogelijkheden om de score verder te laten oplopen. Het vizier van de voorhoede stond echter niet op scherp.

Eerste helft
Nederland opende sterk in Jakarta met debutanten Cillessen, Nelom en Toornstra in de basis. Het was al snel raak via Wesley Sneijder. De middenvelder stond echter in buitenspelpositie. Hij droeg niet de aanvoerdersband, want die zat om de arm bij Robin van Persie. In het vervolg van de eerste helft kreeg Oranje meerdere mogelijkheden om de score te openen. Zo schoot Van Persie vanuit kansrijke positie in het zijnet. Voor Jeremain Lens duurde de oefenwedstrijd maar kort. In de veertiende minuut liet hij zich al vervangen door Arjen Robben. Hij kwam in botsing met een Indonesische verdediger.

Tweede helft
Na de pauze stonden er een aantal nieuwe namen in het veld. Waaronder ook Siem de Jong. De Ajacied kopte in de 57ste minuut een voorzet binnen van Ruben Schaken. De middenvelder werd vrijgelaten en zodoende kon hij eenvoudig tegendraads het net vinden. Nog geen tien minuten later was het 0-2. Het was opnieuw De Jong die scoorde met het hoofd. Een voorzet werd verlengd, waardoor de Nederlander vogelvrij binnen kon koppen.

Het vervolg van het treffen in het Bung Karno Stadion was eenrichtingsverkeer. In de laatste minuut kwam Robben door via de linkerkant en na een fraaie actie schoot hij hard raak in de korte hoek. Aankomende dinsdag speelt het Nederlands Elftal in en tegen China.

Categorie:
Tag(s):