woensdag, 16. oktober 2013 - 9:27 Update: 03-07-2014 0:50

Oranje voltooit WK-kunststukje voor derde keer op rij

Foto van Oranje voetbal | Archief EHF
Foto: Archief EHF

(ElfVoetbal) Een bijzonder gegeven. Voor de derde keer op rij heeft het Nederlands elftal zich ongeslagen geplaatst voor het WK.

Net als voor de mondiale eindtoernooien van 2006 (in Duitsland) en 2010 (in Zuid-Afrika) bleef Oranje op weg naar Brazilië zonder nederlaag. De ploeg van bondscoach Louis van Gaal sloot de kwalificatiereeks gisteravond (dinsdag) in Istanboel af met een overwinning op Turkije (0-2).

De laatste nederlaag uit de WK-kwalificatie dateert van 1 september 2001, toen Oranje op Lansdowne Road in Dublin verloor van Ierland (1-0) via een treffer van Jason McAteer. Die nederlaag maakte toen een einde aan de kansen van het Nederlands elftal op deelname aan het WK van 2002. Bondscoach Louis van Gaal stapte daarna op.

Met Marco van Basten aan het roer won Oranje in 2004 en 2005 bijna alle wedstrijden, alleen tegen Macedonië werd het twee keer gelijk. Onder Bert van Marwijk kwalificeerde de nationale voetbalploeg zich met acht zeges in acht wedstrijden voor het WK 2010.

In de kwalificatie richting Brazilië verspeelde Oranje slechts één keer punten, op bezoek bij Estland (2-2). In de extra tijd zorgde Robin van Persie uit een strafschop nog voor een gelijkspel.

Categorie:
Tag(s):