maandag, 9. september 2013 - 22:15 Update: 03-07-2014 0:52

Oranje: We hebben gewonnen

Oranje: We hebben gewonnen
Foto: Archief FBF.nl
Oranje: We hebben gewonnen
Foto: Archief FBF.nl
Luxemburg

(ElfVoetbal) "We hebben gewonnen en daar gaat het uiteindelijk om." De woorden van bondscoach Albert Stuivenberg na afloop van de EK-kwalificatie-interland van Jong Oranje waren tekenend.

In Luxemburg werd moeizaam met 0-1 gewonnen. De winnende treffer kwam nota bene vanaf de strafschopstip. Het Nederlands elftal, voor spelers geboren na 1 januari 1992, kende grote moeite om grote kansen te creëren in het verdedigende blok dat de strijdbare Luxemburgers voor hun eigen goal hadden opgetrokken. "Luxemburg heeft geen enkele kans gehad, dus dat hebben we uitstekend gedaan", vervolgde Stuivenberg. "Maar daarnaast hadden we wel heel veel moeite om zelf iets te creëren. We waren veel in balbezit en de intenties waren goed, maar het was onder deze moeilijke omstandigheden te vaak net niet." "Positief vond ik dat we heel bewust bezig zijn geweest met het strijdplan dat we hadden bedacht. Alleen waren we niet altijd goed in de uitvoering ervan", vervolgde de bondscoach tegenover Onsoranje.nl.

Met de zege op Luxemburg heeft Jong Oranje in de EK-kwalificatie het maximale resultaat uit de eerste twee duels behaald. Donderdag was Jong Schotland al met 4-0 verslagen. "Het gevoel is daarom positief. Ons doel was zes punten en dat is gelukt. Daar moet je dan ook tevreden over zijn. Ook hebben we weer stappen gemaakt in de ontwikkeling van onze speelwijze. Maar we weten ook dat er dingen beter moeten met het oog op de wedstrijd volgende maand tegen Georgië (op 10 oktober, red.)."

Categorie:
Tag(s):