maandag, 22. april 2013 - 12:04 Update: 03-07-2014 0:59

Oud-leerling The British School aangehouden om dreiging schietpartij school

Foto van arrestatie | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl

De politie meldt op twitter dat er iemand is opgepakt die verdacht wordt van het dreigen met schoolschietpartij op een Leidse school.

Het zou gaan om een oud-leerling van The British School in Voorschoten. Dat hebben bronnen rond de school gemeld.  De politie heeft bevestigd dat er iemand is aangehouden in verband met een dreiging met een schietparij op een Leidse school.

Het zou gaan om een leerling die van school is gestuurd. Een woordvoerster van The British School in de krant: 'We geven op dit moment geen commentaar, we zijn formeel nog niet geinformeerd." The British School heeft aan de NOS laten  weten dat het om een jongen gaat die tot oktober 2011 op de 'senior school' in Voorschoten zat.

De middelbare school van The British School, met leerlingen van 11 tot 18 jaar, is gevestigd in Voorschoten. The British School heeft ook een vestiging in Den Haag.

De Telegraaf meldt dat op een van de middelbare scholen die vandaag gesloten zijn, vandaag door de politie een vuurwapen is aangetroffen.

Provincie: