dinsdag, 23. april 2013 - 21:09 Update: 03-07-2014 0:59

Oud minister De Jager bemiddelaar in oldtimerconflict

foto van oldtimer | fbf
Foto: fbf archief
Den Haag

In Den Haag hebben een aantal automobiel-clubs vandaag 63.000 handtekeningen overhandigd aan de Tweede Kamer. Er heerst onder de oldtimerliefhebbers onvrede omdat het kabinet van plan is oude auto's, die nu vrijstelling van wegenbelasting hebben, weer te gaan laten betalen.

In het regeerakkoord is bepaald dat de oldtimers 155 miljoen euro per jaar MRB moeten betalen. Volgens de Federatie Historische automobiel - en motorfietsclub het FEHAC 'is de reden niet belangrijk, alleen belangrijk dat het bedrag opgehoest wordt'.
Wanneer het kabinet, met minister Weekers van Financiën die belast is met deze portefeuille, haar zin krijgt, zullen tientallen garagebedrijven en toeleveranciers van bijvoorbeeld onderdelen over de kop gaan. Personeel dat bij een bedrijf in loondienst is, zal uiteindelijk een ww-uitkering moeten aanvragen en uit dezelfde staatskas moeten worden betaald dat wat het kabinet straks snel denkt binnen te halen.
Bij de VVD wil men af van vrijstelling voor oldtimers. Men gaat voorbij dat het juist hun doelgroep is waar ze groot mee zijn geworden. De SP is voor om de regeling in stand te houden voor mensen die nu al in deze regeling zijn opgenomen.

Bemiddelaar

Oud-minister De Jager gaat bemiddelen in het conflict tussen staatssecretaris Weekers en de oldtimerbranche. Dat meldt de NOS. De oud-minister van financiën heeft zelf aan Weekers aangeboden te bemiddelen in de kwestie. Het ministerie van Financiën benadrukt dat De Jager een autoliefhebber is en dat hij kennis heeft van belastingzaken. De Jager heeft sinds zijn aftreden nog geen nieuwe baan.
 

Overgangsregeling
Bronnen melden aan BNR dat er onder leiding van De Jager een overgangsregeling voor oldtimerbezitters in de maak is. Onderdeel daarvan is de afspraak dat de echte hobbyrijders in de winter hun oldtimer in de garage laten staan.
En dat zou ook voor De Jager zelf geen enkel probleem zijn: zijn donkerrode Mercedes 190 SL, is een cabriolet.
 

Categorie:
Tag(s):