zaterdag, 16. november 2013 - 11:10 Update: 03-07-2014 0:48

Oud-PVVer: Partij vertoont alle kenmerken van een sekte

foto van Wilders | Archief fbf
Foto: fbf
Den Haag

Oud-PVV-Kamerlid Johan Driessen, die jarenlang de persoonlijke assistent was van PVV-leider Geert Wilders zegt in een interview met NRC Handelsblad 'dat de partij uiteindelijk alle kenmerken van een sekte vertoont'.

Vorig jaar stond Driessen nog op de lijst van de PVV voor de Tweede Kamerverkiezingen, maar nu wordt hij medewerker van Louis Bontes die na kritiek uit de PVV werd gezet. Bontes vormt nu zijn eigen fractie in de Kamer. Driessen woonde jarenlang al het interne overleg van de partijleider bij, reisde vaak met Wilders naar het buitenland en beheerde de partijkas. Driessen haalt nu flink uit naar Wilders en beticht hem er onder andere van dat de PVV alleen in functie staat van de voortzetting van de loopbaan van Wilders en Wilders 'zou in essentie niets geven om mensen die zich voor hen uit de naad werken'. Volgens Driessen wijzen mails met roddels over collega's die PVV'ers aan Wilders sturen erop, dat het niet goed zit in de partij. 'Toeren die mensen alleen uithalen in een sekte-achtige omgeving.' Verder beweert Driessen dat Wilders standpunten inneemt waar hij zelf niet achter staat, omdat ze niet realistisch zijn. Het betreft dan zaken als bezuinigingen in de zorg.

Driessen zegt verder dat er zeker vier zittende Tweede Kamerleden en 'talrijke medewerkers'  zijn die direct uit de partij zouden stappen als ze een nieuwe baan konden vinden. Wilders heeft nog niet gereageerd op de uitlatingen van de oud-PVV-mederwerker.

Provincie:
Tag(s):