dinsdag, 3. december 2013 - 9:30 Update: 03-07-2014 0:47

Overlijden van grensrechter Richard Nieuwenhuizen na jaar herdacht

Foto van grensrechter | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Almere

Bij voetbalvereniging de Buitenboys in Almere wordt dinsdag stilgestaan bij het overlijden van grensrechter Richard Nieuwenhuizen.

Het is dan precies een jaar geleden dat de Almeerse grensrechter werd mishandeld op het voetbalveld door jeugdspelers van Nieuw Sloten en een dag later aan zijn verwondingen overleed. Dit meldt omroep Flevoland dinsdag.

Dinsdagavond zal er om 18.00 uur een onthulling plaatsvinden op het hoofdveld van de Almeerse voetbalclub. Deze onthulling is ter nagedachtenis aan het tragische incident dat nooit vergeten mag worden. Even daarvoor  is er een bijeenkomst, maar die zal een besloten karakter hebben. Alleen familie, de KNVB, ook bestuursleden en leden van de voetbalclub Buitenboys zullen daarbij aanwezig zijn.

Grensrechter Richard Nieuwenhuizen werd vorig jaar op 2 december na afloop van een wedstrijd die hij had gevlagd belaagd door spelers van de Amsterdamse voetbalclub Nieuw Sloten. Een dag later overleed hij in het ziekenhuis. Zijn dood leidde tot een golf van verontwaardiging over geweld op en rond het sportveld.