vrijdag, 3. mei 2013 - 13:12 Update: 11-09-2018 13:55

Overval zorggroep aan de Kamp

Foto van politie busje donker zwaailicht | Archief EHF
Foto: Archief EHF

Donderdagavond is een overval gepleegd bij een zorggroep aan de Kamp in Lelystad door twee mannen met een zonnebril op. 'We zijn op zoek naar getuigen', meldt de politie vrijdag.

Rond 19:30 uur kwamen twee mannen de zorggroep binnen. Onder bedreiging van een op een vuurwapen lijkend voorwerp eisten zij geld van de bewoners en begeleiders. Een begeleidster is onder bedreiging naar het aangrenzende kantoor meegenomen waar de mannen een geldbedrag hebben kunnen bemachtigen.

Toen ze ook nog de tas van de begeleidster wilden ontvreemden ontstond er een korte worsteling. Daarbij kwam de begeleidster ten val maar raakte niet gewond. De daders zijn uiteindelijk met buit maar zonder tas gevlucht. Na de melding zijn er direct meerdere eenheden ter plaatse gegaan en is er in de omgeving gezocht. Dit heeft helaas niets opgeleverd.

De politie wil graag in contact komen met getuigen die iets hebben gezien of gehoord dat met deze overval in verband gebracht kan worden. Zij kunnen bellen naar 0900-8844. Wenst u liever anoniem te blijven, bel dan 0800-7000. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: