donderdag, 5. december 2013 - 18:15 Update: 03-07-2014 0:47

Overvaller op geldloper opgepakt na betalen met besmeurd geld

Foto van 20 euro biljetten | Sxc
Foto: SXC
Amsterdam

Een verdachte van een overval op een geldloper is woensdag 4 december aangehouden. De verdachte liep tegen de lamp toen hij besmeurd geld wilde uitgeven in de binnenstad.

De overval vond plaats op 2 december rond 16.00 uur op de Bos en Lommerweg. Een medewerker van een waardetransportbedrijf werd met een vuurwapen bedreigd en moest een geldkoffer afgeven. Door de geldloper werd de koffer tot ontploffen gebracht waardoor het geld waardeloos werd.

Besmeurd geld

Op 4 december probeerde de verdachte het besmeurde geld uit te geven in de binnenstad. Hij wilde kennelijk ook nog stoer doen over zijn daad en verklaarde tegenover de ontvanger dat het geld van een overval afkomstig was. De oplettende ontvanger vertrouwde het niet en schakelde de politie in. Toegesnelde agenten achtervolgen de verdachte, die inmiddels in een taxi was gestapt. Op de hoek Rozengracht – Marnixstraat hielden zij de verdachte aan. Tijdens de fouillering op het politiebureau bleek dat hij duizenden euro’s contant geld bij zich had.

Getuigen gezocht

Diverse mensen waren getuigen van de overval. Hoewel de verdachte is aangehouden, is het onderzoek nog niet afgerond. De recherche nog op zoek naar getuigen die de vluchtscooter ten tijde van de overval hebben gezien of daarvoor al iets verdachts hebben opgemerkt in de omgeving van de ING bank op de Bos en Lommerweg. Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):