vrijdag, 15. november 2013 - 17:39 Update: 03-07-2014 0:49

Partij van 8.500 kilo illegaal vuurwerk aangetroffen

Foto van illegaal vuurwerk | Politie
Foto: Politie
Hellendoorn

De politie is een onderzoek gestart naar de vondst van ruim 5000 kg illegaal vuurwerk bij een bedrijf in de gemeente Hellendoorn op 4 november jongstleden.

Tijdens het onderzoek werd de afgelopen week op meer locaties illegaal vuurwerk aangetroffen. De politie hield twee mannen van 23- en 47-jaar uit de gemeente Hellendoorn aan.

De partij vuurwerk werd aangetroffen tijdens een controle nadat de politie een melding kreeg over de opslag van illegaal vuurwerk bij het bedrijfspand. Vervolgens werd een onderzoek gestart, waarbij meerdere woningen en een bedrijf werden doorzocht. In twee woningen in gemeente Hellendoorn en in een bedrijf in Gemeente Twenterand trof de politie 3000 kg illegaal vuurwerk aan.

8.500 kilo
In totaal werd ongeveer 8500 kg illegaal vuurwerk in beslag genomen. Een aanzienlijk deel daarvan betreft vuurwerk van de zeer gevaarlijke zwaarste categorie. De 23- en 47-jarige man zijn in bewaring gesteld. De politie zet het onderzoek naar illegaal vuurwerk voort. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Zeer gevaarlijk
Illegaal vuurwerk is niet alleen strafbaar, het is ook zeer gevaarlijk. Grote partijen (illegaal) vuurwerk die in woonbuurten of andere niet veilige plekken worden opgeslagen, vormen een reëel gevaar voor omwonenden. Jaarlijks vinden persoonlijke ongelukken plaats met illegaal vuurwerk, met ernstig letsel of zelfs dodelijke slachtoffers tot gevolg.

De politie roept daarom mensen op om zich te melden als zij informatie hebben over opslag en/of handel in illegaal vuurwerk. Dit kan via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.