zaterdag, 19. oktober 2013 - 18:12 Update: 03-07-2014 0:50

Patiënt biecht moord op andere patiënt in Halsteren bij politie op

foto van politiebureau | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Halsteren

De politie heeft een Team Grootschalig Opsporing (TGO) in het leven geroepen om onderzoek te doen naar de feiten en omstandigheden rondom de dode man die is aangetroffen in het bosperceel aan 't Wasven in Halsteren.

Het onderzoek spitst zich toe op de identificatie van het slachtoffer en het motief van de 27-jarige verdachte man uit Dinteloord. Nagegaan wordt welke relatie de verdachte met het slachtoffer heeft gehad. Hierover hoopt de recherche snel duidelijkheid te krijgen uit verdere gesprekken met de verdachte.

NFI

De sectie op het lichaam door het Nederlands Forensisch Instituut zal duidelijkheid moeten geven over de wijze waarop het slachtoffer om het leven is gebracht. Hierbij is ook de uitslag van het afgenomen DNA-materiaal erg belangrijk om de identiteit van de man vast te kunnen stellen.

Vrijdag

De recherche was vrijdag een onderzoek gestart in het bosperceel aan 't Wasven in Halsteren. Daar bleek een stoffelijk overschot te zijn begraven. Donderdagavond vertelde een 27-jarige man op het politiebureau dat hij veertien dagen geleden een andere man om het leven heeft gebracht. Het lichaam zou hij in het bosperceel aan het 't Wasven hebben begraven.

Verdachte aangehouden

Technische - en forensische rechercheurs hebben toen de hele dag tot in de avond in het bosperceel gezocht. Ook zijn hierbij politiehonden ingezet. Om 19.30 uur is inderdaad een lichaam aangetroffen. De identiteit van het slachtoffer is nog onbekend. Hij is overgebracht naar het Nederlands Forensisch Instituut in Den Haag voor nader onderzoek. De uitslag hiervan wordt pas volgende week verwacht. De melder is als verdachte aangehouden.

Provincie:
Tag(s):