zaterdag, 10. augustus 2013 - 21:21 Update: 03-07-2014 0:53

PEC Zwolle boekt tweede zege in Almelo

fbf
sport

(ELFvoetbal) PEC Zwolle heeft na twee speelronden in de Eredivisie nog altijd de volle winst.

Zaterdag waren de Zwollenaren met 1-3 te sterk voor Heracles Almelo. Jesper Drost opende de score al na elf seconden in het Polman Stadion. Kamohelo Mokotjo wist al na dertien minuten de voorsprong te verdubbelen. Vlak voor de pauze maakte Maikel van der Werff een eigen doelpunt. In de tweede helft scoorde alleen Guyon Fernandez nog. Mateusz Klich miste nog een strafschop namens PEC.

Na elf seconden kon Remko Pasveer de bal al uit het doel vissen. Drost werd weggestuurd door Mustafa Saymak. De middenvelder had plots een vrije doortocht naar het doel van Heracles. Hij bleef rustig en schoot de bal in de verre hoek: 0-1.

PEC zocht daarna weer de aanval. Dat loonde al snel, want binnen het kwartier was het 0-2. Mokotjo werd vogelvrij gelaten door de defensie van de Almeloërs. Youness Mokhtar zag dat en hij gaf de bal mee aan de Feyenoord-huurling. De afronding was een koud kunstje voor Mokotjo.

Matthew Amoah was kansrijk met een omhaal, maar zijn inzet ging tegen het zijnet. Aan de andere kant had Fred Benson een kans op de 0-3. Zijn kopbal verdween echter ruim naast. In de 43ste minuut maakte Heracles de aansluitingstreffer. Een hoekschop kwam uiteindelijk uit bij Milano Koenders. De rechtsback gaf de bal hard voor en via PEC-verdediger Van der Werff ging de bal langs doelman Diederik Boer: 1-2.

Na rust kon het beide kanten op. Eerst was Drost in de buurt van de 1-3. Hij speelde het leer echter te ver voor zich uit. Daarna was de thuisploeg in de buurt van de gelijkmaker via Amoah en Bryan Linssen, maar zonder succes. In de slotfase kregen de bezoekers een strafschop na een lichte opstructie van Pasveer ten opzichte van invaller Fernandez. Vanaf elf meter wist Klich het duel niet te beslissen. Zijn inzet kwam op de binnenkant van de paal en via de hak van Pasveer ging de bal weer het veld in.

In de extra tijd kwam de verdiende 1-3 er alsnog.Fernandez won een kopduel en daarna liep hij alleen op het doel van Heracles af. De zomeraankoop omspeelde Pasveer en besliste eenvoudig het duel. PEC Zwolle won vorige week met 2-1 van Feyenoord en zodoende hebben de Zwollenaren de volle winst uit twee wedstrijden. Heracles Almelo is nog puntloos na de nederlaag bij Vitesse afgelopen week.