zaterdag, 1. juni 2013 - 11:11 Update: 03-07-2014 0:57

Pedoseksuelen zijn de nieuwe heksen

Foto van zwembad | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Eindhoven

De advocaat van Benno L., Pieter van der Kruijs, heeft laten weten dat de beoogde woonplaats van Benno L. een dreigingsanalyse laat maken vanwege zijn mogelijke komst. Dit melden verschillende media zaterdag.

Benno L., veroordeeld vanwege ontucht, komt volgende week voorwaardelijk vrij en er is voor hem een woonplaats gezocht.  Welke woonplaats dat wordt, is niet bekend. Wel is duidelijk dat L. er zelf niets over te zeggen heeft gehad. L. zou het liefst naar Duitsland gaan, maar dat mag niet tijdens een voorwaardelijke vrijlating.  Hij zal in zijn voormalige woonplaats Den Bosch vrijwel zeker te maken krijgen met een verbiedsverbod. Ook voor andere plaatsen waar slachtoffertjes wonen, zoals Vught en Tilburg, wordt een gebiedsverbod overwogen.

L.'s advocaat Van der Kruijs ziet in de hele gang van zaken een hetze tegen pedofielen en zegt hierover: 'Pedoseksuelen zijn de nieuwe heksen.' Eerder werd aan L. ook al verlof geweigerd vanwege gevreesde maatschappelijke onrust. Van der Kruijs: 'Het is de omgekeerde wereld. De kans op herhaling is niet groot. De vraag moet zijn welk gevaar Benno L. nog voor de samenleving vormt, maar de vraag is nu welk gevaar de samenleving voor hem is.' L. is bang dat hem een zelfde lot beschoren is als pedoseksueel Sytze van der V. die problemen had met het vinden van huisvesting en weer in de cel belandde omdat hij zich volgens de reclassering niet hield aan de afspraken.

L. werd in 2009 gearresteerd. Hij kreeg 6 jaar celstraf voor jarenlang misbruik van tientallen zwakbegaafde meisjes. Hoe het ook loopt, De Bossche zwemleraar komt vrijdag in ieder geval vrij.

 

Provincie: