zondag, 25. augustus 2013 - 17:49 Update: 03-07-2014 0:53

Pellè scoort voor Feyenoord eerste punten

Foto van voetbal | Archief EHF
Rotterdam

(Elfvoetbal) Feyenoord heeft de eerste overwinning van het seizoen in de wacht gesleept. Graziano Pellè legde een uiterst teleurstellend NAC Breda meer dan terecht op de pijnbank in De Kuip: 3-1.

Feyenoord - NAC Breda begon de aftrap vier minuten later dan gepland, omdat er een gat bleek te zitten in één van de doelen. Het eerste doelgevaar kwam er aan de kant van Feyenoord. Via Daryl Janmaat en Ruben Schaken belandde de bal bij Tonny Vilhena, die de bal ruim naast schoot. Na een kwartier veerde het Legioen op toen Anderlecht-huurling Samuel Armenteros het speeltuig richting het doel van Jelle ten Rouwelaar kopte. De 32-jarige doelman van NAC Breda redde even fraai. Wel was het zo dat er maar één ploeg aanspraak maakte op een voorsprong en dat was Feyenoord. In de 22e minuut kreeg Lex Immers een kans, maar zijn inzet miste de kracht om de 1-0 op het scorebord te zetten. In de laatste fase van het eerste bedrijf kreeg Pellè het op zijn heupen. In de eerste instantie volleerde de 28-jarige Italiaan nog wel een voorzet van Armenteros voorlangs, maar daarna schoot hij uit zijn pantoffels. In de 36e minuut kopte Pellè raak uit een hoekschop van Jordy Clasie en één minuut later prikte hij de bal wederom achter Ten Rouwelaar. De opluchting was merkbaar in De Kuip. De 2-0 ruststand was meer dan terecht. NAC Breda maakte een uiterst gezapige indruk. In de tweede helft besliste Pellè de wedstrijd direct door in de 52e minuut met zijn hoofd zijn eerste hattrick in dienst van Feyenoord te completeren. Zeven minuten later werd het eerste schot van NAC Breda nog wel direct tot doelpunt gepromoveerd. Een schot van Joey Suk bleek doelman Erwin Mulder te machtig. Het restant van de tweede helft in De Kuip ging als een nachtkaars uit. Het zou 3-1 blijven. Zo nam Feyenoord afstand van de laatste plaats van de Eredivisie en behaalde het haar eerste punt(en) van het nieuwe seizoen.