woensdag, 11. december 2013 - 21:12 Update: 03-07-2014 0:47

Penoza verkozen tot beste dramaserie in de eerste Televizier-verkiezing

foto van Panoza | KRO
Foto: KRO
Hilversum

Het Nederlandse publiek heeft Penoza verkozen tot beste dramaserie in de eerste Televizier-verkiezing. Deze serie is daardoor automatisch geplaatst op de selectielijst van de Gouden Televizier-Ring 2014.

Naast Penoza, dat 28 procent van de stemmen kreeg, komen ook de nummers 2 en 3 van deze Televizier-verkiezing direct op de selectielijst van de Gouden Televizier-Ring 2014 terecht. De series Overspel (met 19% van de stemmen op nummer 2 geëindigd) en Dokter Tinus (14%, nummer 3) maken daardoor ook automatisch kans op de Ring.

„Als chef redacteur van Televizier ben ik natuurlijk blij met elke uitkomst van deze voorverkiezing; deze draait immers om de mening van de kijker”, licht Jeroen de Goeij, chef redactie van Televizier toe. „Maar iedereen die mijn voorwoord in het blad weleens leest, weet dat ik Penoza daadwerkelijk een van de beste Nederlandse dramaseries van de afgelopen jaren vind.”

Televizier-verkiezing Sinds jaar en dag bepaalt de redactie van tv-gids Televizier welke 100 series en programma’s een plaats verdienen op de selectielijst van de Gouden Televizier-Ring. Het Nederlandse publiek stemt vervolgens in september op zijn favoriet, waarna er drie genomineerden overblijven. Deze strijden tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala om de prijs van de kijker. Om het Nederlandse publiek meer invloed op die selectielijst te geven, zijn de Televizier-verkiezingen in het leven geroepen op Televizier.nl/Stem. Televizier schrijft om de maand een voorverkiezing uit in een specifiek genre, zoals dramaserie, talentenjacht of realityprogramma. De top-3 van elke voorverkiezing komt automatisch terecht op de selectielijst van de Ring.

Hulpprogramma’s

De eerste Televizier-verkiezing, voor beste dramaserie, ging op 19 november van start op Televizier.nl/Stem en sloot op 3 december 9.00 uur. Het publiek kon kiezen uit veertien Nederlandse dramaseries waarvan tussen 1 augustus en 3 december 2013 ten minste eenmaal een nieuwe aflevering was uitgezonden.

In de volgende Televizier-verkiezing, die eind januari plaatsvindt, staan hulpprogramma’s centraal. Alle shows die tussen 1 augustus 2013 en de laatste stemdag zijn uitgezonden, staan op de voorverkiezingslijst.

De definitieve selectielijst voor de Gouden Televizier-Ring 2014 wordt eind augustus 2014 bekendgemaakt.

Categorie:
Tag(s):