woensdag, 19. juni 2013 - 15:28 Update: 03-07-2014 0:56

Peter Bosz nieuwe trainer Vitesse

Peter Bosz nieuwe trainer Vitesse
Foto: Archief FBF.nl
Arnhem

Woensdagmiddag heeft Vitesse officieel bevestigd dat Peter Bosz de nieuwe hoofdtrainer/coach wordt.

De 49-jarige trainer komt over van Heracles Almelo. Bosz volgt in Arnhem Fred Rutten op. Net als Bosz komt ook Hendrie Krüzen over van Heracles Almelo. Krüzen wordt assistent-trainer.

Donderdagmiddag 20 juni wordt Peter Bosz officieel gepresenteerd. Algemeen directeur Joost de Wit, de nieuwe trainer en assistent-trainer geven tijdens de presentatie op Papendal een toelichting aan de media. Donderdagmiddag volgt op Vitesse.nl het eerste interview met Peter Bosz. Daarin vertelt de nieuwe trainer over zijn contract en zijn keuze voor Vitesse.

Bosz was begin jaren tachtig speler van Vitesse. De middenvelder kwam in Arnhem drie seizoenen uit in de eerste divisie. Na een seizoen bij de amateurs van AGOVV maakte Bosz in 1985 de overstap naar RKC Waalwijk. In 1988 werd hij met de Brabanders kampioen van de eerste divisie. Bosz vervolgde zijn carrière in het buitenland. In Nederland speelde de middenvelder daarna nog voor Feyenoord en NAC. Bosz kwam in zijn voetbalcarrière tot acht duels voor Oranje.

Na zijn spelerscarrière begon Bosz in 2000 als trainer bij de amateurs van AGOVV. In 2002 werd hij met de Apeldoorners algeheel amateurkampioen van Nederland. Na één seizoen bij De Graafschap werd Bosz trainer van Heracles Almelo. Na een periode als technisch manager bij Feyenoord keerde Bosz in 2010 terug in Almelo. Na drie seizoenen Heracles komt Bosz nu over naar Vitesse.

 
Categorie: