donderdag, 30. mei 2013 - 9:24 Update: 03-07-2014 0:57

Philips en VUmc sluiten grote overeenkomst patiënt-bewakingssystemen

foto van patiëntbewakingssystemen | Philips
Foto: Philips
Amsterdam

Koninklijke Philips en VUmc in Amsterdam breiden hun samenwerking op het gebied van zorginnovatie uit met een overeenkomst voor patiëntbewakingssystemen. Vandaag is het contract hiervoor getekend. Philips gaat alle afdelingen van VUmc, waar het intensief monitoren van patiënten nodig is, voorzien van patiëntbewakingsapparatuur.

Met de nieuwe patiëntbewakingsapparatuur, zoals de Philips IntelliVue MX800 met geïntegreerde computer, kunnen de vitale functies, zoals hartslag, lichaamstemperatuur en bloeddruk van patiënten zeer nauwkeurig, altijd en overal worden bewaakt. Daarnaast is ook alle andere relevante klinische patiënteninformatie aan het bed beschikbaar. Zo kan snel en tijdig worden ingespeeld op veranderingen in hun gezondheidstoestand, bijvoorbeeld bij kritische patiënten op de OK, de Intensive Care of de afdeling Hartbewaking. Ook wordt de veiligheid van patiënten tijdens vervoer in het ziekenhuis verhoogd met de geavanceerde kleine mobiele Philips IntelliVue X2 patiëntbewakingssystemen. Daarnaast levert Philips draagbare monitoren voor patiënten die al op de been zijn. Er wordt door Philips een ziekenhuisbreed totaalsysteem voor patiëntenmonitoring gerealiseerd, dat volledig is geïntegreerd met het bestaande ziekenhuis ICT-netwerk.

Daarmee is naast persoonlijke bewaking op de afdeling ook bewaking vanaf centrale posten mogelijk. Artsen hebben straks altijd en overal in het ziekenhuis onmiddellijk toegang tot de meest actuele gegevens van hun patiënten via een centrale server waarop de patiëntbewakingsdata real-time wordt opgeslagen. Dit kan cruciaal zijn bij het nemen van klinische beslissingen als de toestand van een patiënt snel verandert.

Provincie:
Tag(s):