zondag, 1. december 2013 - 19:11 Update: 03-07-2014 0:47

Philips maakt met nieuwe PET-scan veel scherpere 3D-beelden

Foto van PET-scan | Philips
Foto: Philips

Philips heeft een nieuwe digitale PET-scanner ontwikkeld waarvan de beelden veel scherper zijn dan van zijn analoge voorgangers.

Philips presenteerde de Vereos PET/CT zondag op de 99e jaarlijkse bijeenkomst van de RSNA (Radiological Society of North America) in Chicago.

PET-scans zijn driedimensionale beelden die inzicht bieden in wat er zich op moleculair en cellulair niveau in het lichaam afspeelt. De kwantitatieve nauwkeurigheid en opvallend heldere beelden van het nieuwe digitale PET/CT-systeem betekenen een wezenlijke stap vooruit.

Daarnaast presenteerde Philips nog een nieuwtje, de IQon Spectral CT1, een detectorgeoriënteerd CT (computertomografie)-beeldvormingsysteem.

“We werken nauw samen met radiologen, zodat we precies weten wat hun grootste uitdagingen zijn en die kennis kunnen integreren in de ontwikkeling van innovatieve producten als Vereos PET/CT en IQon Spectral CT. Op die manier kunnen we deze producten perfect afstemmen op hun complexe eisen op beeldvormingsgebied,” aldus Gene Saragnese, CEO Imaging Systems bij Philips Healthcare. 

“Deze innovaties vormen het bewijs dat Philips zelfs bij lage dosispercentages hoogwaardige kwaliteit en zeer grote nauwkeurigheid op beeldvormingsgebied kan garanderen, waardoor radiologen in één keer uitsluitsel krijgen. De patiënt krijgt dus al meteen een nauwkeurige en trefzekere diagnose te horen.”

 
 
Categorie:
Tag(s):