dinsdag, 15. oktober 2013 - 15:01 Update: 03-07-2014 0:50

Plaatsen nooddamwand kademuur Utrecht gaat s nachts door

Foto van ingestorte kademuur Utrecht | Robbert de Rijk
Foto: Robbert de Rijk
Foto van ingestorte kademuur Utrecht | Robbert de Rijk
Foto: Robbert de Rijk
Utrecht

De gemeente Utrecht laat op de plek waar dinsdagmiddag in de Utrechtse binnenstad een deel van de kade aan de Bemuurde Weerd Oostzijde instortte, een nooddamwand plaatsen.

'Stadswerken gaat de hele nacht door om zo snel mogelijk de damwanden te plaatsen', meldt de gemeente Utrecht dinsdagavond.

'Het hout van de bomen is bijna opgeruimd. Er wordt nog volop gewerkt aan het plaatsen van de damwand', aldus de gemeente.

Trillingmeters op huizen
Op de huizen rond de kademuur heeft de gemeente voor de zekerheid meters geplaatst, voor het geval de trillingen van het plaatsen van de damwand schade veroorzaken.

De instorting gebeurde nadat een boom wegzakte. Vermoedelijk had de boom geen houvast meer na de hevige regenval van de afgelopen dagen. De in het water gevallen boom werd weggehaald.

Onderzoek woningen
De gemeente laat onderzoeken of de huizen rond de ingestorte kademuur veilig zijn. Ook worden kademuren in omgeving extra geïnspecteerd.

Naast stenen en een hoop grond, gingen er ook verkeersborden en een aanhanger het water in. Een geparkeerde auto staat vooralsnog op het droge, maar of dit zo blijft is nog onduidelijk.

De boom lag dwars over de Singel en blokkeerde de doorgang voor de scheepvaart. Door de verzakking van de grond zou ook de brug naar het Nijntje-Pleintje instabiel zijn geworden. De politie heeft de brug afgezet met lint.

 
Provincie:
Tag(s):