donderdag, 19. december 2013 - 23:18 Update: 03-07-2014 0:46

Plafond Londens theater stort in, 88 gewonden

Twitter
Foto: fbf
Londen

In Londen zijn donderdagavond zeker 88 mensen gewond geraakt bij een instorting het Apollo Theater. Onder de slachtoffers zijn zeven zwaargewonden. Dat meldt de Britse politie tegenover Sky News.

Door nog onbekende oorzaak kwam tijdens een voorstelling een deel van het plafond naar beneden dat in brokstukken op de bezoekers terecht kwam. Het incident gebeurde rond 21.15 uur. Het theater (gebouwd in 1901) aan Shaftesbury Avenue in het 'West-End' was uitverkocht. Er waren een kleine 800 mensen in het gebouw aanwezig. Op dat moment was ook de Nederlander Daan Weddepohl in het theater aanwezig. Hij raakte niet gewond.

Op Twitter vertelt hij wat daarbinnen gebeurde. ''Ik zag dat mensen begonnen op te staan op het bovenste balkon. "Get out!, riep iemand. Toen zag ik het dak verzakken en rende weg." "Toen ik een paar meter weg was onder het dak kwam alles naar beneden. Op het balkon en op alles helemaal beneden."

Weddepohl vermoedt dat mogelijk ook een deel van het dak naar beneden is gekomen. De meeste bezoekers wisten zichzelf buiten in veiliheid te brengen. Veel van hen zaten onder het stof en bloed. De brandweer heeft enkele slachtoffers die bekneld lagen onder puin bevrijd.

Het is op dit moment nog onduidelijk waardoor het plafond naar beneden kon komen. Volgens de Nederlander waren er wel renovatiewerkzaamheden aan het gebouw gaande. Aan de buitenkant stond het theater in de steigers.