zaterdag, 6. april 2013 - 10:30 Update: 03-07-2014 1:00

Poetin wenst prachtige tulpenland vrede, succes en voorspoed

ehf
Foto: EFH
Den Haag

In de ministerraad is vrijdag kort vooruitgeblikt op de opening van het Nederland-Ruslandjaar 2013 op 8 april.

De Russische president Poetin brengt hiervoor een bezoek aan Nederland. Het Nederland-Ruslandjaar draait om de lange samenwerking tussen beide landen, en de intentie om ook in de toekomst te werken aan een innovatief partnerschap.
Rutte benadrukt dat de economische relatie tussen Rusland en Nederland belangrijk is voor beide landen. Nederland is de grootste exportbestemming van Rusland in de EU, en Nederland staat in de top 3 van investeerders in Rusland.
Bij de opening van het Nederland-Ruslandjaar zal de nadruk liggen op de handelsrelaties, maar ook de mensenrechtensituatie in Rusland zal ter sprake komen. Volgens Rutte hoort 'het bij de goede relatie om ook over moeilijke onderwerpen met elkaar te spreken en de zorgen van het Nederlandse kabinet over te brengen'.

In de Telegraaf van zaterdag schrijft de Russische president Poetin in een brief aan de Nederlandse bevolking dat de banden tussen Rusland en Nederland, die van oudsher sterk en hartelijk zijn, nog hechter moeten worden en nog verder moeten worden ontwikkeld. Hij schrijft die brief ter gelegenheid van het bezoek dat hij maandag aan Nederland brengt. Poetin besluit zijn brief met een gelukswens: „Ik wens de hele bevolking van Nederland – dit prachtige tulpenland – vrede, succes en voorspoed.”
 

Provincie: