dinsdag, 12. februari 2013 - 11:42

Poging tot doodslag op agente

Utrecht

Een 31-jarige man uit Utrecht is gearresteerd op verdenking van poging tot doodslag. Hij reed met zijn auto in op een agente, die ternauwernood de auto wist te ontwijken door opzij te springen. De politie is nog op zoek naar getuigen.

De agente surveilleerde zaterdagnacht 9 februari rond 03.20 uur op een mountainbike over de Voorstraat. Zij gaf een stopteken aan de Utrechter, omdat hij veel te hard over de Voorstraat reed. De bestuurder remde eerst af, maar gaf daarna volgas en reed recht op de agente in. De Utrechter vluchtte weg in de richting van de Neude. Gewaarschuwde agenten wisten de Utrechter op het Domplein aan de kant te zetten. Hij werd aangehouden en naar het bureau overgebracht.

Van de Utrechter is bloed afgenomen, omdat wordt vermoed dat hij onder invloed was van stoffen die de rijvaardigheid kunnen beïnvloeden. Bij zijn fouillering werd een blokje hasj en een zakje met wiet aangetroffen. Agenten van de afdeling Verkeer verrichtten op de Voorstraat sporenonderzoek en beeldmateriaal van Stadstoezicht is veilig gesteld. De Utrechter zit vast voor onderzoek en verhoor.
Provincie:
Tag(s):