dinsdag, 7. mei 2013 - 23:09 Update: 03-07-2014 0:58

Politie doet weer inval in Maastrichtse coffeeshop

foto van wiet | fbf
Foto: fbf
Maastricht

Maastricht - Dinsdagavond heeft de politie opnieuw een coffeeshop gecontroleerd in Maastricht. Het gaat om coffeeshop Kosbor. Hierbij zijn twee aanhoudingen verricht.

Het onderzoek werd uitgevoerd, omdat de politie constateerde dat vanuit de coffeeshop diverse malen softdrugs zijn verkocht aan niet-ingezetenen. Dit is in strijd met de geldende regelgeving. Bij het onderzoek is de handelsvoorraad softdrugs in beslag genomen. De verdachten zijn een verkoper en de beheerder annex verkoper.

Maandagavond heeft de politie in Maastricht ook bij een inval drie aanhoudingen verricht tijdens een onderzoek in coffeeshop De Mississippi. Het gaat om twee beheerders en een personeelslid van de coffeeshop.

'Meerdere doorzoekingen'

Volgens de Verenigde Officiële Maastrichtse Coffeeshops (VOCM), hebben meerdere coffeeshops inmiddels politiebezoek gehad. Mogelijk is dit het gevolg van het protest van coffeeshopschouders die zondag ook aan buitenlanders wiet verkochten. Eerder kondigde burgemeester Onno Hoes aan op te zullen treden wanneer coffeeshops toch aan buitenlanders verkocht.

 


 

Provincie:
Tag(s):