dinsdag, 24. december 2013 - 18:06 Update: 03-07-2014 0:46

Politie fietst 60.000,- euro bij elkaar voor Serious Request

Foto van politie biker fiets | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Leeuwarden

De Serious Request fietsactie van Stichting Waardering Erkenning Politie (WEP) heeft uiteindelijk € 60.102,41 opgeleverd. Dit meldt de politie dinsdag.

Cheque
'Dinsdagmiddag ontvingen de 3FM DJ’s in het Glazen Huis de cheque uit handen van Alex Plantinga van de Eenheid Noord-Nederland', aldus de politie.

Politiemedewerkers uit Limburg, Den Haag en de Eenheid Noord-Nederland fietsten de laatste uren van de actie. Hoofd Operaties van de Eenheid Noord-Nederland, Nathalie Kramers had vorige week woensdag het startschot gegeven voor de actie, en sloot de actie al fietsend weer af. Ze is trots op de politie: 'Ik vind het geweldig dat politiemensen uit het hele land hier naartoe zijn gekomen om te fietsen voor het goede doel.'

Donatie
De energie die de politiemedewerkers en de deelnemers van diverse maatschappelijk partners (waaronder AEF en Natuur & Milieu) opwekten met hun getrap, is door energieleverancier Greenchoice omgezet in een donatie van € 15.000.

300 politiemedewerkers
Vanaf vorige week woensdag hebben ongeveer 300 politiemedewerkers zich dag en nacht op de fiets in het zweet gewerkt voor Serious Request 2013. Het geld dat is opgehaald, is bestemd voor kinderen wereldwijd die onnodig sterven aan diarree.